Cloud Adoption

Zjednodušte migráciu do cloudu

Získajte bezpečný a efektívny prechod na cloudové platformy bez narušenia prevádzky. Aspecta vám pomôže optimalizovať náklady a zvýšiť agilitu vašej firmy.

0 +

rokov skúseností

0 +

cloudových riešení

0 +

expertov na cloud

Bezproblémová migrácia do cloudu

Aspecta poskytuje komplexné riešenie pre bezpečnú a efektívnu migráciu vašej infraštruktúry, aplikácií a dát do cloudového prostredia. Naše služby kombinujú overené metodiky, pokročilé nástroje a odborné poradenstvo, aby sme zabezpečili hladký prechod bez prerušenia vašej prevádzky.

Znížte náklady na IT prechodom na flexibilné cloudové riešenia s optimalizovaným využívaním zdrojov.

Zvýšte agilitu a škálovateľnosť vďaka dynamickému prispôsobovaniu kapacít podľa vašich potrieb.

Zabezpečte kontinuitu prevádzky prostredníctvom fázového prístupu a intenzívnej technickej podpory.

Zlepšite bezpečnosť implementáciou robustných bezpečnostných opatrení a dodržiavaním legislatívnych predpisov.

Urýchlite digitálnu transformáciu rýchlym nasadením inovácií v cloudovom prostredí.

Urýchlite migráciu do cloudu bez rizika s Aspectou

Aspecta vám poskytne bezpečné a efektívne riešenie na migráciu infraštruktúry, aplikácií a dát. Naše služby vám pomôžu znížiť náklady, zvýšiť agilitu a zrýchliť digitálnu transformáciu bez prerušenia prevádzky.

Benefity Cloud Adoption

Znížte náklady na IT infraštruktúru

Migrácia do cloudu vám umožní znížiť kapitálové výdavky (CAPEX) a prevádzkové náklady (OPEX) prechodom na flexibilné cloudové riešenia. Nebudete musieť investovať do drahej fyzickej infraštruktúry a budete platiť len za zdroje, ktoré skutočne využívate.

Zvýšte agilitu a škálovateľnosť

Cloudové prostredie vám poskytne škálovateľné riešenie, ktoré sa dynamicky prispôsobí vašim meniacim sa potrebám. Budete môcť rýchlo reagovať na rastúce alebo klesajúce požiadavky a zvýšiť svoju konkurencieschopnosť.

Zabezpečte kontinuitu prevádzky

Vďaka fázovému prístupu k migrácii a intenzívnej technickej podpore počas celého procesu minimalizujeme riziko výpadkov a prerušenia vašej prevádzky. Naši experti budú pripravení okamžite zasiahnuť v prípade akýchkoľvek komplikácií.

Urýchlite digitálnu transformáciu

Cloudové prostredie vám umožní rýchlo nasadiť nové technológie a inovácie, čím urýchlite svoju digitálnu transformáciu. Budete môcť ľahšie konkurovať na globálnom trhu vďaka zvýšenej agilite a škálovateľnosti.

Využite odborné znalosti a skúsenosti

Aspecta má bohaté skúsenosti s migráciou do cloudu pre rôzne odvetvia a veľkosti firiem. Naši certifikovaní experti vám poskytnú odborné poradenstvo a zabezpečia hladký prechod do cloudu šitý na mieru vašim špecifickým potrebám.

Úspešné príbehy našich klientov

Naši cloudoví experti úspešne dokončili viac než 120 projektov rôzneho rozsahu. Medzi naše najvýznamnejšie riešenia v oblasti cloudu patria:

Cloudová infraštruktúra pre globálne cloudové medicínske riešenie

Zabezpečovali sme architektúru a dizajn pre súkromnú cloudovú platformu, s poskytnutím backendových mikroslužieb a základu pre Angular frontendové rozhranie a centrum mobilných aplikácií pre zariadenia IoT.

Infraštruktúra a prevádzka Azure pre Volkswagen Group Services

Partnerovi sme poskytli rozsiahle cloudové služby vrátane vytvorenia a správy cloudovej a fyzickej infraštruktúry prostredníctvom platformy Azure.

Súkromná cloudová infraštruktúra pre PABK/365.bank

Pre slovenskú banku sme vytvorili súkromnú cloudovú infraštruktúru s vysokou škálovateľnosťou a pripravenosťou na DevOps. Riešenie zahŕňalo platformu založenú na kontajneroch s technológiou Kubernetes.

Migrácia do Amazon Cloudu (AWS) pre Volkswagen Group Germany

Zabezpečovali sme globálnu migráciu a nasadenie systému VW (25 entít, 10x tis. používateľov). Súčasťou riešenia bola cloudová architektúra, integračná architektúra a infraštruktúra ako nasadenie kódu (IaaC).

Migrácia do cloudu s Aspectou

Aspecta poskytuje komplexné služby na bezpečnú a efektívnu migráciu vašej infraštruktúry, aplikácií a dát do cloudového prostredia. Náš proces migrácie zahŕňa:

1. Posúdenie cloudovej pripravenosti a návrh stratégie

Vykonáme dôkladnú analýzu vašej súčasnej infraštruktúry, aplikácií a dát, aby sme identifikovali najvhodnejšiu stratégiu pre migráciu do cloudu. Zohľadníme vaše požiadavky na výkon, bezpečnosť, súlad s predpismi a optimalizáciu nákladov.

aspecta adoption 1
aspecta adoption 2 qv4lrrd3et6bwas5ce5sukp1wq3t2mz60ayvhwielg

2. Plánovanie a príprava migrácie

Na základe výsledkov posúdenia pripravíme podrobný plán migrácie, ktorý bude zahŕňať harmonogram, zdroje, technické požiadavky a opatrenia na minimalizáciu rizika prerušenia prevádzky.

3. Migrácia do verejného cloudu

Realizujeme samotnú migráciu vašej infraštruktúry, aplikácií a dát do cloudových prostredí popredných poskytovateľov, ako sú Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure a Google Cloud Platform (GCP). Využívame overené metodiky a nástroje na zabezpečenie hladkého a bezpečného prenosu.

aspecta adoption 3
aspecta adoption 4

4. Migrácia do privátneho/hybridného cloudu

V prípade potreby vám môžeme poskytnúť podporu pre migráciu do privátnych cloudových prostredí alebo hybridných cloudových riešení, ktoré kombinujú verejné a privátne cloudy.

5. Cloudová infraštruktúra ako kód (IaC)

Využívame nástroje na automatizáciu nasadenia a správy cloudovej infraštruktúry prostredníctvom kódu, čo zvyšuje konzistentnosť, škálovateľnosť a rýchlosť nasadenia.

aspecta adoption 5 qv4ls4iu2hoceu917jukthdi84ay2efeq43o7ryw6c
aspecta finops 2 qv4ht0lfjjrqs44hv6wep3g2b7o55dam1sfcu65pic

6. Cloudová optimalizácia a FinOps

Po migrácii implementujeme nástroje a postupy pre kontinuálne monitorovanie a optimalizáciu využívania cloudových zdrojov s cieľom znížiť náklady a zvýšiť efektivitu (FinOps).

7. Cloudová bezpečnosť a súlad s predpismi

Zabezpečíme ochranu vašich dát, aplikácií a infraštruktúry v cloude prostredníctvom bezpečnostných opatrení, ako sú šifrovanie, autentifikácia, kontrola prístupu a monitorovanie, v súlade s príslušnými predpismi a normami.

aspecta adoption 6
aspecta vmware 5

8. Cloudová správa a podpora

Po úspešnej migrácii vám budeme poskytovať kontinuálnu správu a podporu cloudového prostredia, vrátane monitorovania výkonu, zálohovania, obnovy a riešenia problémov.

FAQ

Ako dlho trvá proces migrácie do cloudu?
Dĺžka migračného procesu závisí od rozsahu a komplexnosti vašej infraštruktúry, aplikácií a dát. Typicky však môžete očakávať, že kompletná migrácia trvá niekoľko mesiacov. Aspecta využíva fázový prístup, ktorý minimalizuje riziko prerušenia prevádzky a umožňuje priebežnú spätnú väzbu a úpravy.
Aké cloudové platformy podporujete?
Naše riešenia na migráciu do cloudu podporujú všetky hlavné cloudové platformy, vrátane Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure a Google Cloud Platform (GCP). Máme skúsenosti s migráciou do verejných, privátnych aj hybridných cloudových prostredí.
Ako zabezpečíte kontinuitu mojej prevádzky počas migrácie?
Zabezpečenie kontinuity vašej prevádzky je pre nás kľúčovou prioritou. Využívame fázový prístup k migrácii, ktorý minimalizuje riziko výpadkov. Počas celého procesu vám poskytujeme intenzívnu technickú podporu a naši experti sú pripravení okamžite zasiahnuť v prípade akýchkoľvek komplikácií.
Ako zaistíte bezpečnosť mojich dát v cloude?

Bezpečnosť vašich dát je pre nás mimoriadne dôležitá. Implementujeme robustné bezpečnostné opatrenia, ako sú šifrovanie, autentifikácia, kontrola prístupu a monitorovanie, aby sme ochránili vaše dáta a aplikácie v cloudovom prostredí. Zároveň zabezpečíme súlad s príslušnými legislatívnymi predpismi a normami, ako je GDPR.

Ako bude prebiehať správa a podpora po migrácii?

Po úspešnej migrácii vám budeme poskytovať kontinuálnu správu a podporu cloudového prostredia. Naši experti budú monitorovať výkon, vykonávať zálohovanie a obnovu dát a riešiť akékoľvek problémy, ktoré sa vyskytnú. Cieľom je zaistiť bezproblémový chod vašich operácií v cloude.

Aké sú celkové náklady na migráciu do cloudu?

Celkové náklady na migráciu do cloudu sa líšia v závislosti od rozsahu a komplexnosti vašej infraštruktúry, aplikácií a dát. Po dôkladnej analýze vašich požiadaviek vám poskytneme podrobný rozpočet, ktorý bude zahŕňať všetky náklady na plánovanie, migráciu, optimalizáciu a správu cloudového prostredia.

Problémy pri využívaní cloudu Naše riešenie
Vysoké náklady na prevádzku a údržbu on-premise infraštruktúry
Migrácia do cloudového prostredia umožní znížiť kapitálové výdavky (CAPEX) a prevádzkové náklady (OPEX) prechodom na flexibilné cloudové riešenia s optimalizovaným využívaním zdrojov.
Nedostatočná škálovateľnosť a flexibilita existujúcej infraštruktúry
Cloudové prostredie poskytuje škálovateľné riešenie, ktoré sa dynamicky prispôsobí meniacim sa potrebám vašej firmy. Budete môcť rýchlo reagovať na rastúce alebo klesajúce požiadavky.
Riziko prerušenia prevádzky počas migrácie
Využívame fázový prístup k migrácii a intenzívnu technickú podporu, čím minimalizujeme riziko výpadkov. Naši experti sú pripravení okamžite zasiahnuť v prípade akýchkoľvek komplikácií.
Obavy z nedostatočnej bezpečnosti a súladu s predpismi v cloude
Implementujeme robustné bezpečnostné opatrenia, ako sú šifrovanie, autentifikácia a kontrola prístupu, aby sme ochránili vaše dáta a aplikácie. Zároveň zabezpečíme súlad s príslušnými legislatívnymi predpismi a normami.
Nedostatok interných zdrojov a expertízy pre migráciu do cloudu
Aspecta má bohaté skúsenosti s migráciou do cloudu pre rôzne odvetvia a veľkosti firiem. Naši certifikovaní experti vám poskytnú odborné poradenstvo a zabezpečia hladký prechod šitý na mieru vašim špecifickým potrebám.
Obavy z straty kontroly nad infraštruktúrou a dátami v cloude
Cloudové platformy poskytujú centralizované riadiace panely s plnou viditeľnosťou nad výkonom, nákladmi a stavom aplikácií a dát v reálnom čase. Zároveň implementujeme auditné záznamy a sledovanie prístupu pre maximálnu transparentnosť.