Cloud Transition

Pripravte svoju firmu na cloud

Získajte schopnosť prevádzkovať IT v cloudovom prostredí. Aspecta vám pomôže vytvoriť cloudovú organizáciu a operačný model pre bezproblémovú prevádzku cloudu.

0 +

rokov skúseností

0 +

riešení

0 +

IT a cloud expertov

Bezproblémový prechod do cloudu

Na rozdiel od iných poskytovateľov ponúkame komplexné riešenie šité na mieru vašim potrebám, ktoré kombinuje cloudové odborné znalosti, overené metodiky a pokročilé nástroje. Aspecta vám pomôže bezpečne a efektívne migrovať vašu IT infraštruktúru do cloudu. 

Naše komplexné riešenie Cloud Transition vám poskytne:

Vytvorenie cloudovej kompetencie a organizácie s jasnými rolami, procesmi a nástrojmi na správu cloudových služieb.

Implementáciu robustného operačného modelu pre bezproblémovú prevádzku, monitorovanie a správu cloudových služieb.

Efektívny transfer know-how pre interné tímy prostredníctvom školení, mentoringu a praktických tréningov.

Nepretržitú technickú podporu pre zabezpečenie stability a kontinuity prevádzky počas migrácie.

Optimalizáciu a centralizáciu cloudových služieb pre zvýšenie efektivity, flexibility a bezpečnosti.

Pripravte svoju firmu na cloud s Aspectou

Naši experti vám poradia, ako najlepšie pripraviť vašu firmu na cloud a zabezpečiť hladký priebeh migrácie s minimálnym vplyvom na prevádzku. 

Výhody služby Cloud Transition

Získajte plnú kontrolu nad cloudovými operáciami

Naše riešenie Cloud Transition vám umožní prevziať úplnú kontrolu nad prevádzkou cloudových služieb. Získate jasnú štruktúru, procesy a nástroje na efektívnu správu a rozvoj vašich cloudových prostredí.

Zvýšte produktivitu a efektivitu IT tímov

Vďaka školeniam a prenosu know-how budú vaše interné tímy plne pripravené na samostatnú správu cloudových služieb. Zároveň získajú potrebné zručnosti a kompetencie pre vyššiu produktivitu.

Minimalizujte výpadky a zabezpečte kontinuitu prevádzky

Počas celého procesu tranzície vám poskytujeme nepretržitú technickú podporu, ktorá zabezpečí stabilitu a plynulý chod vašich operácií bez prerušení.

Optimalizujte náklady a zvýšte efektivitu IT

Centralizáciou a optimalizáciou cloudových služieb znížite náklady na prevádzku a infraštruktúru. Zároveň získate flexibilnejšie a bezpečnejšie prostredie pre vaše IT.

Zrýchlite inovácie a digitálnu transformáciu

Vybudovaním internej cloudovej kompetencie získate pevný základ pre ďalšie inovácie a digitálnu transformáciu vašej firmy. Budete pripravení rýchlo adoptovať nové technológie.

Úspešné príbehy našich klientov

Naši cloudoví experti úspešne dokončili viac než 120 projektov rôzneho rozsahu. Medzi naše najvýznamnejšie riešenia v oblasti cloudu patria:

Cloudová infraštruktúra pre globálne cloudové medicínske riešenie

Zabezpečovali sme architektúru a dizajn pre súkromnú cloudovú platformu, s poskytnutím backendových mikroslužieb a základu pre Angular frontendové rozhranie a centrum mobilných aplikácií pre zariadenia IoT.

Infraštruktúra a prevádzka Azure pre Volkswagen Group Services

Partnerovi sme poskytli rozsiahle cloudové služby vrátane vytvorenia a správy cloudovej a fyzickej infraštruktúry prostredníctvom platformy Azure.

Súkromná cloudová infraštruktúra pre PABK/365.bank

Pre slovenskú banku sme vytvorili súkromnú cloudovú infraštruktúru s vysokou škálovateľnosťou a pripravenosťou na DevOps. Riešenie zahŕňalo platformu založenú na kontajneroch s technológiou Kubernetes.

Migrácia do Amazon Cloudu (AWS) pre Volkswagen Group Germany

Zabezpečovali sme globálnu migráciu a nasadenie systému VW (25 entít, 10x tis. používateľov). Súčasťou riešenia bola cloudová architektúra, integračná architektúra a infraštruktúra ako nasadenie kódu (IaaC).

Komplexné riešenie pre migráciu do cloudu

Riešenie Cloud Transition vám pomôže vytvoriť plne funkčnú cloudovú organizáciu s jasnými procesmi, nástrojmi a kompetenciami na efektívnu prevádzku v cloude. Služba zahŕňa:

1. Vytvorenie cloudovej stratégie a architektúry

Analyzujeme vaše súčasné prostredie a požiadavky a navrhujeme optimálnu cloudovú stratégiu a architektúru.

aspecta transition 1 qv4kv6aihkkhey43mb3eespsjupq8dm5j0swkktqas
aspecta transition 2

2. Implementácia cloudovej organizácie a operačného modelu

Vytvoríme jasnú štruktúru cloudového tímu s definovanými rolami, procesmi a nástrojmi pre správu cloudových služieb.

3. Migrácia IT infraštruktúry do cloudu

Zabezpečíme plynulý prechod vašich systémov, aplikácií a dát do cloudového prostredia s minimálnym vplyvom na prevádzku.

aspecta transition 3 qv4kv5coaqj73c5grsoruaybygud0oif6w5f3av4h0
aspecta finops 4

4. Optimalizácia a centralizácia cloudových služieb

Skonsolidujeme a optimalizujeme vaše cloudové služby na jednotnej platforme pre zvýšenie efektivity, flexibility a bezpečnosti.

5. Školenia a transfer know-how

Poskytneme komplexné školenia a mentoring pre vaše interné tímy, aby získali potrebné zručnosti na samostatnú správu cloudových služieb.

aspecta vmware 4
aspecta vmware 5

6. Nepretržitá technická podpora

Počas celého procesu migrácie a po jej dokončení vám zabezpečíme nepretržitú technickú podporu pre stabilitu a kontinuitu prevádzky.

FAQ

Ako dlho trvá implementácia riešenia Cloud Transition?
Dĺžka implementácie závisí od veľkosti a komplexnosti vašej súčasnej IT infraštruktúry a rozsahu migrácie. Typicky však môžete očakávať, že celý proces od vytvorenia cloudovej stratégie až po dokončenie migrácie a školení trvá 3-6 mesiacov.
Aké cloudové platformy podporujete?
Naše riešenie Cloud Transition je navrhnuté pre multi-cloudové prostredie a podporuje všetky hlavné verejné cloudové platformy ako AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, ako aj hybridné cloudové riešenia.


Ako zabezpečíte kontinuitu prevádzky počas migrácie?
Súčasťou nášho riešenia je podrobný migračný plán, ktorý minimalizuje výpadky a zabezpečí plynulý prechod do cloudového prostredia. Využívame postupnú migráciu služieb a aplikácií s dôrazom na zachovanie kontinuity kritických operácií. Zároveň poskytujeme nepretržitú technickú podporu.
Ako prebieha školenie interných tímov?
Školenia a transfer know-how sú kľúčovou súčasťou nášho riešenia. Poskytujeme komplexné tréningy šité na mieru vašim potrebám, ktoré pokrývajú všetky aspekty správy cloudových služieb. Okrem teoretických školení realizujeme aj praktické workshopy a mentoring priamo s našimi cloudovými expertmi.
Ako zabezpečíte bezpečnosť a súlad s predpismi v cloude?
Súčasťou implementácie cloudovej architektúry je aj zavedenie moderných bezpečnostných protokolov a opatrení pre súlad s príslušnými predpismi a normami ako GDPR, PCI-DSS a ďalšie. Naši experti vám poradia najlepšie bezpečnostné praktiky pre vaše cloudové prostredie.
Budeme po migrácii stále potrebovať externých poskytovateľov?

Cieľom nášho riešenia je vybudovať plne funkčnú cloudovú organizáciu s internými kompetenciami na samostatnú správu cloudových služieb. Po dokončení implementácie by ste mali byť schopní prevádzkovať cloud bez závislosti na externých poskytovateľoch. V prípade potreby vám však môžeme poskytovať ďalšiu podporu a rozvoj cloudových služieb.

Problémy zákazníka Naše riešenie
Nedostatok interných kapacít a cloudových kompetenciípre prevádzku IT v cloudovom prostredí
Vytvorenie cloudovej kompetencie a organizácie na správu cloudových služieb s jasnými rolami, procesmi a nástrojmi. Poskytnutie školení a transferu know-how pre interné tímy na zvýšenie ich zručností.
Potreba zabezpečiť plynulý prechod a prevzatie operácií v cloude bez prerušenia prevádzky
Implementácia robustného operačného modelu v cloud prostredí s definovanými procesmi pre správu cloudových služieb. Nepretržitá technická podpora počas migrácie, ktorá zabezpečí kontinuitu operácií.
Riziko nezvládnutia prevádzky a podpory po migrácii bez dostatočne vyškoleného personálu
Efektívny transfer know-how pre interné tímy prostredníctvom školení, mentoringu a praktických tréningov. Podpora pri vytváraní a riadení interného cloudového tímu.
Potenciálne zvýšenie závislosti na externých poskytovateľoch služieb po migrácii
Cieľom riešenia je vybudovať plne funkčnú cloudovú organizáciu s internými kompetenciami na samostatnú správu cloudových služieb bez závislosti na externých dodávateľoch.
Potenciálna strata kontroly nad určitými aspektmi IT infraštruktúry po migrácii do cloudu
Centralizácia a optimalizácia cloudových služieb na jednotnej platforme pre zvýšenie kontroly, flexibility a bezpečnosti. Implementácia nástrojov pre centralizované riadenie a monitorovanie cloudových prostriedkov.
Obavy z nedostatočnej podpory po dokončení migrácie
Súčasťou riešenia je nepretržitá technická podpora aj po dokončení migrácie, ktorá zabezpečí stabilitu a ďalší rozvoj cloudových služieb.